aanbod

Productconfigurator

Selecteer uw auto en krijg snel een overzicht van de verschillende uitbreidingsmogelijkheden, de kostprijs en het effect op het bereik.

Capaciteit
Bereik
Prijs
Full-speed opladen

(Prijzen zijn inclusief BTW)

Nissan Leaf Battery Extender

Ons belangrijkste product is de uitbreidingsaccu voor in de bagageruimte van de Nissan Leaf. Deze Muxsan uitbreidingsaccu kunnen we in elke Nissan Leaf installeren, inclusief de post-facelift generaties.

De uitbreidingsaccu installeren wij in de bagageruimte, in een speciale batterijbak. De bak zorgt ervoor dat de uitbreidingsaccu helemaal veilig is: de batterij zit er helemaal in zodat hij niet per ongeluk beschadigd of ontkoppeld kan worden. Wanneer er iets misgaat met de accu, wordt de schade beperkt tot binnenin de batterijbak. De batterijbak is onbeperkt belastbaar; bagage, een hond, alles kan erop.

Zoals op de plaatjes hierboven te zien is, neemt de uitbreidingsaccu wel wat ruimte in beslag. De batterijbak heeft een hoogte van 120mm (11kWh), 200mm (22kWh) of 280mm (33kWh). De accu's wegen 75kg (11kWh), 135kg (22kWh) en 195kg (33kWh). Om dit gewicht achterin de auto te compenseren, installeren we bij aanschaf van een 22 of 33kWh uitbreidingsaccu ook nieuwe achterveren. Daardoor hangt de auto niet naar achteren. Dat scheelt op de drempels en bij het kijken in de binnenspiegel!

Het bereik wordt met de uitbreidingsaccu met tot ruim 200km vergroot. Daardoor verandert een 1e generatie Nissan Leaf van boodschappenauto in een bruikbare auto voor alle afstanden, en een nieuwere generatie Leaf van tweede auto naar vakantieauto. In de tabel hieronder kunt u zien wat het bereik van uw auto is met een extenderaccu.

Selecteer uw auto om te zien hoeveel uw actieradius inclusief extenderbatterij is

ExtendergroottePrijsActieradius incl. extender
33kWh€11 390281-333 km
22kWh€7 990214-246 km
11kWh€4 990147-199 km
O.b.v. 163Wh/km. Actieradius is gebaseerd op echt gereden kilometers zoals gerapporteerd op ev-database. Het bereik gaat uit van tussen de 7 en 12 resterende health-balkjes.

De voordelen van een Muxsan uitbreidingsaccu

Natuurlijk is het belangrijkste en meest merkbare voordeel van een uitbreidingsaccu dat de actieradius wordt vergroot. Wat misschien minder voor de hand ligt, is dat onze uitbreidingsaccu de originele Nissan Leaf-accu beschermt tegen degradatie. Degradatie van een batterij komt namelijk vooral door het laden en ontladen (rijden) ervan. Met een uitbreidingsaccu nemen we een deel van het laden en ontladen weg: dat doet de uitbreidingsaccu vanaf nu. Doordat de batterijen parallel geschakeld worden, gaat er minder stroom door de originele Nissan accu. Dit zorgt ervoor dat de Nissan accu langer meegaat én dat het opladen bij een snellader sneller gaat.

Snelladen met een Muxsan uitbreidingsaccu gaat op volle snelheid (meer dan 40 kW) tot de accu 60% vol is, zelfs in de winter. Daardoor wordt het ook mogelijk om langere reizen met meerdere snellaadsessies te maken, zonder de hele dag onderweg te zijn.

Koop een Muxsan uitbreidingsaccu voor de Nissan Leaf

U kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op berichten te reageren.

Uitbreidingsaccu voor Nissan e-NV200


Nissan electric van met Battery Extender

De uitbreidingsaccu voor de e-NV200 VAN (bestelbusje) en e-NV200 Evalia (5- en 7-zitter) vergroot de actieradius tot wel ruim 600km. Bovendien kan een hogere laadsnelheid worden behaald en degradeert de accu minder snel.

We bieden een uitbreidingsaccu van tot 88kWh in het voertuig of 33kWh onder het voertuig aan (deze laatste noemen we de UBEX - under-body extender). Niet alle busjes kunnen de grootste accu's gemonteerd krijgen in verband met het technisch gewicht van het voertuig. In de tabel hieronder kunt u zien welke accu's geschikt zijn voor uw model en wat de resulterende actieradius is. De actieradius is uiteraard ook afhankelijk van uw originele accu - 24 of 40kWh.

Deze prijzen zijn inclusief BTW.

e-NV200

ExtenderPrijsActierad.
(24/40kWh origineel)
Resterend laadgewicht
11 kWh (UBEX)€ 5 990161 / 245 kmVAN: 679 kg
EVALIA 5-zitter: 278kg
EVALIA 7-zitter: 128kg
22 kWh (UBEX)€ 8 490217 / 300 kmVAN: 619 kg
EVALIA 5-zitter: 218kg
EVALIA 7-zitter: 68kg
33 kWh (UBEX)€ 11 490272 / 355 kmVAN: 559 kg
EVALIA 5-zitter: 158kg
EVALIA 7-zitter: 8kg
44 kWh (in-vehicle)€ 13 990327 / 410 kmVAN: 481 kg
EVALIA 5-zitter: 80kg
66 kWh (in-vehicle)€ 17 990437 / 520 kmVAN: 361 kg
88 kWh (in-vehicle)€ 22 990546 / 630 kmVAN: 241 kg

Koop een Muxsan uitbreidingsaccu voor de Nissan e-NV200

U kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op berichten te reageren.

3-fase lader

Een grotere batterij en een groter rijbereik gaan hand in hand voor Muxsan klanten. Het is echter ook logisch dat de laadtijden hiermee langer worden. Nissan auto’s hebben altijd alleen enkel-fase geladen. De enige keus bij aankoop is tussen 3,3 kW (ongeveer 20 km/u) en 6,6 kW (40 km/u). Met een originele 24 kWh Leaf is daarmee de auto gemakkelijk vol als hij gedurende de werkdag of nacht geladen wordt. Echter, met een uitbreidingsaccu kan het tegenvallen hoe lang het duurt om hem helemaal vol te laden.

Met onze Muxsan 3-fase lader wordt de laadsnelheid verdrievoudigd (11 of 22 kW - uiteraard moet de laadpaal dit wel aankunnen). Daarmee is zelfs een auto met zeer grote extender in een paar uur volgeladen. Dit is ook bijzonder handig op bijvoorbeeld familiebezoek of andere ritten die enkele reis wel binnen de actieradius van de auto liggen, maar waarbij op de retourrit anders een snellader gebruikt moet worden.

De 3-fase lader upgrade heeft geen invloed op het snelladen van de auto, en de snellader is onderweg nog steeds sneller.

We kunnen de 3-faselader op dezelfde dag installeren als de uitbreidingsaccu en de combinatie extenderaccu+3-fasenlader krijgt extra korting. 3-fase laden is beschikbaar voor de Nissan Leaf, de Nissan e-NV200 en de Nissan e-NV200 Evalia.

LaadsnelheidPrijsPrijs*
11 kW€ 2 990€ 2 490*
22 kW€ 4 990€ 3 990*

* In combinatie met een extenderaccu

Alle prijzen zijn incl. BTW, installatie en garantie.

Koop een Muxsan 3-fase lader

U kunt contact met ons opnemen via info@muxsan.com of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op berichten te reageren.

Nissan Leaf trekhaak

Er zijn maar weinig elektrische auto’s met een trekhaak, terwijl het vaak ideale auto’s zijn om zware ladingen mee te trekken. De auto ontwikkelt namelijk vanuit stilstand al een maximaal koppel, en er is geen risico op een afslaande motor. Daarnaast gaat optrekken zonder schokken, wat prettig is voor kostbare lading zoals meubels. Het is ook nog heel makkelijk om te horen of er iets mis is, want de auto is een stuk stiller!

Wij kunnen een Brink RMC verwijderbare trekhaak installeren voor € 990,-. Dit kan gecombineerd op dezelfde dag als een uitbreidingsaccu, batterijwissel of elke andere upgrade die Muxsan aanbiedt.

Let op: de Nissan Leaf is niet goedgekeurd voor het trekken van een aanhanger. Deze trekhaak is dan ook uitsluitend bedoeld om een fietsenrek of bagagerek op te gebruiken. Het trekken van aanhangers is volledig op eigen risico.

Nissan Leaf batterijwissel/upgrade

Voor de Muxsan klanten die geen genoegen nemen met het bereik van de uitbreidingsaccu én voor de klanten die hun laadruimte niet kunnen missen, bieden we een batterijwissel aan. We wisselen de batterij dan om met die van een andere Nissan Leaf (Dat past, ook als de nieuwe batterij uit een nieuwer model LEAF komt). Wij kopen regelmatig zo-goed-als-nieuwe Nissan batterijen in voor onze klanten. Het is ook mogelijk om zelf een nieuwe Nissan batterij te zoeken, die wij dan installeren.

Voor het installeren van een 40 kWh of grotere batterij, raden we ten zeerste aan om óók een uitbreidingsaccu te kopen. Deze grotere batterijen hebben namelijk de neiging om oververhit te raken bij het snelladen, waardoor dat maximaal 1-2 keer per dag lukt - dit is bekend als rapidgate. Doordat een uitbreidingsaccu een deel van de stroom (=warmte) opneemt tijdens het snelladen, wordt dit probleem verholpen.

Bovendien zijn de 40 en 62 kWh batterijen van Nissan vatbaar voor snellere degradatie dan andere accumerken (deels door het oververhittingsprobleem). Dat ondervangt het Muxsan uitbreidingsaccu ook.

We kunnen niet alleen upgrades (bijvoorbeeld van 24 naar 40 kWh), maar ook downgrades (bijvoorbeeld van 30 naar 24 kWh) of gewone wissels installeren (bijvoorbeeld van 24 kWh huurbatterij naar 24 kWh koopbatterij).

ProductPrijs
30 kWh€ 6 990
40 kWh€ 8 790
62 kWh€ 13 490
Batterij-wisselkit (24/30/40 kWh)*€ 700
Batterij-wisselkit (62 kWh)*€ 1 000

De batterij-wisselkits stellen u in staat zelf een batterijwissel uit te voeren, als u bijv. een autogarage bent en deze dienst voor uw eigen klanten wilt aanbieden

De batterij-wisselkits voor de 62kWh accu bevatten ook adapterbrackets en een upgrade voor de achtervering van de auto, omdat deze accu aanzienlijk zwaarder is dan de 24, 30 en 40kWh-varianten

e-NV200 batterijwissel/upgrade

Wij kunnen ook een batterijwissel uitvoeren op de e-NV200. Deze is iets duurder, omdat de batterij van de e-NV200 gekoeld wordt, waardoor we het koelmiddel moeten aftappen en hervullen tijdens de ombouw. Daarom is het voor de e-NV200 € 500,- duurder.

CapaciteitPrijs
40 kWh€ 9 290,-

(Prijs inclusief BTW)

Koop een Muxsan batterijwissel

U kunt contact met ons opnemen of een afspraak maken via deze website. Afspraken zijn pas definitief als we dat via e-mail bevestigen. We streven ernaar om binnen drie werkdagen op berichten te reageren.