faq (veelgestelde vragen)

Betaling en garantie

Kan ik contant betalen?

Nee, we accepteren alleen bankoverschrijvingen (IBAN) in Euro.

Kan ik in termijnen betalen of een product leasen?

Nee, alleen vooruitbetaling is mogelijk.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

We vragen om het volledige bedrag een week (5 werkdagen) voor de installatie te hebben betaald.

Mijn auto heeft nog garantie. Raak ik mijn garantie kwijt als één van MUXSANs producten is geïnstalleerd?

We hebben hier momenteel nog geen ervaring mee. We verwachten dat de meeste garantiegevallen nog steeds worden gehonoreerd, maar we kunnen dit niet garanderen. Als je bezorgd bent over je garantie adviseren we om te wachten met een Muxsan upgrade tot de garantie van je auto is verlopen.

Wat zijn de garantievoorwaarden voor jullie producten?

(i) 2 jaar garantie op de installatie
(ii) 5 jaar firmware updates
(iii) Terugroepacties (vanwege veiligheids/beveiligings problemen) gedurende de levensduur van het product.

Bieden jullie garantie op de capaciteit van de batterij extenders?

Ja, 2 jaar of 80.000km (50.000 mijl), afhankelijk wat het eerst bereikt wordt, tot 90% bruikbare capaciteit van de batterij extender (dus exclusief de originele Nissan batterij). Bij extenders met gebruikte cellen hanteren wij een garantie van 2 jaar of 50.000 km (30.000 mijl).

Is de garantie overdraagbaar wanneer ik mijn auto inclusief MUXSAN upgrades verkoop?

Nee, de garantie is niet overdraagbaar. Maar als de nieuwe eigenaar van de auto zich bij ons registreert zorgen we wel voor kosteloze terugroepacties voor veiligheids- en beveiligingsupdates.

Er is iets mis met mijn MUXSAN product, wat kan ik doen?

Neem contact met ons op! We kunnen vaak beter inschatten of er direct actie nodig is dan een officiële NISSAN garage. Afhankelijk van de ernst van het probleem, kunt je naar ons toekomen of kunnen we naar jou toekomen om het probleem te verhelpen. Als wij naar u toekomen en de oorzaak van het probleem blijkt niet door Muxsan te komen, dan brengen we €250 in rekening binnen Nederland of een hoger bedrag binnen Europa, afhankelijk van de locatie.

Ik heb een kleine batterij extender gekocht en wil graag upgraden naar een grote. Is dat mogelijk?

Ja, afhankelijk van het product kost dat ten minste het verschil in prijs tussen de producten. Sommige producten vragen meer tijd of moet volledig worden vervangen. Vraag ons wat de actuele prijs van de upgrade is.

Ik ben niet tevreden met het product en wil het graag laten verwijderen. Is dat mogelijk?

Natuurlijk, maar we rekenen een bedrag van €500-1000 om het product te verwijderen, afhankelijk van het product dat je verwijderd wilt hebben. In sommige gevallen is er een origineel onderdeel van de auto (licht) aangepast. Doorgaans is dit geen probleem, maar als je deze onderdelen vervangen wilt hebben, dan kost het mogelijk iets extra.

Technisch

Kunnen jullie meer vertellen over de batterijen van de extender? Zijn ze nieuw?

De batterijen voor de extender kopen we bij een batterij refurbishment bedrijf en zijn als 'als-nieuw' door de test gekomen. De batterijen zijn gebruikt in plug-in hybrides, maar zijn vanwege uiteenlopende redenen over, vaak zonder zelfs maar één kilometer te zijn gebruikt.

Waarom gebruiken jullie geen andere batterijen?

We hebben specifiek voor deze batterijen gekozen om hun goede technische eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen er onder andere voor dat veel van de zwakke eigenschappen van de batterij van Nissan worden verbeterd.

De regeneratie van mijn Nissan Leaf is zwak. Kunnen jullie dit oplossen?

We passen het regeneratievermogen aan wanneer we een batterijwissel doen of als we een extender installeren. In de meeste omstandigheden komt hiermee het volledige regeneratievermogen beschikbaar na 5 tot 10 km na vertrek met een volle batterij.

Kan ik de trekhaak zelf installeren?

De batterij extender blokkeert de toegang tot de kabeltoevoer en signaalstekkers van de meeste trekhaakkits. Dit betekent dat je de trekhaak niet kan installeren NA het installeren van een batterij extender. Maar je kunt uiteraard, VOORDAT je bij ons een extender laat installateren, zelf een trekhaak installeren.

Mijn Nissan Leaf laadt traag op met een CHAdeMO snellader. Kunnen jullie dit verbeteren?

Wanneer we de batterij extender installeren verbeteren we het laadprofiel zodat de auto langer en sneller snellaad in de meeste omstandigheden. Hoeveel dit is, kan je zien in de configurator, die dit laat zien als 'Full-speed opladen'. Als daar staat dat de auto op volle snelheid kan laden tot 22kWh, dan betekent dit dat de auto op volle snelheid (ongeveer 45kW) kan DC laden voor ongeveer een half uur. Zodra er 22kWh in de batterij zit zal de auto langzamer gaan laden. Op lange trips is de snelste laadstrategie om de batterij tot ongeveer 10-20% leeg te rijden om vervolgens bij te laden tot er in dit geval 22kWh in zit.

Mijn Nissan Leaf (1e generatie) zet altijd de verwarming aan als ik de ventilatie in de winter aanzet. Kunnen jullie zorgen dat dit niet gebeurt om energie te sparen?

Ja, we bieden een modificatie aan het airco- en verwarmingssysteem aan, die zorgt dat de auto de verwarming niet automatisch aanzet in de winter. Dit is een optie die €80 kost bij installatie van een ander product.

Waarop zijn de schattingen van het bereik op jullie website gebaseerd?

We gebruiken de energiegebruiksgetallen van ev-database.org. Dit zijn doorgaans gemiddelden zoals gerapporteerd door gebruikers, dus het bereik kan iets beter zijn in de zomer en slechter in de winter, en hangt natuurlijk ook van jouw rijstijl af.

Kunnen jullie de mate van regeneratie verhogen voor mijn Leaf?

Wanneer we een batterij extender installeren, verhogen we het regeneratievermogen, zodat deze past bij de toegenomen capaciteit en lagere interne weerstand van de batterij extender. In het algemeen betekentde dit dat het auto iets meer kan regenereren als je een Leaf hebt met weinig kilometers, en veel meer als je een oudere Leaf hebt van de eerste generatie (2010-12).

Zijn jullie batterij extenders veilig? Wat gebeurt er als ik van achteren wordt aangereden?

Onze batterij extenders zijn ontworpen en worden geïnstalleerd om te voldoen aan de regelgeving volgens VN/ECE 100. Ze worden geïnstalleerd buiten de kreukelzone van de auto (op enige afstand van de buitenzijde van de bumper). De batterijmodules zelf zijn bedoeld voor het gebruik in auto's en zijn ontworpen om weerstand te bieden tegen schokken en beschadigingen zonder vlam te vatten. De batterijbehuizing is ontworpen om eventueel lekkend elektrolyt binnen te houden en om geknoeide vloeistoffen, of regen en sneeuw bij het openenen van de achterklep, buiten te houden.

Installatie

Hebben jullie behalve de auto nog iets anders nodig?

Maak de auto van binnen schoon en zo leeg mogelijk voor aanvang van de installatie. We hebben ook een bewijs nodig dat de auto van jou is.

Kunnen jullie mijn auto ophalen en terugbrengen?

Ja, hiervoor rekenen we €35/uur inclusief de tijd die snelladen kost (plus evt. kosten voor het snelladen). Deze dienst is alleen binnen Nederland beschikbaar.

Kan ik een auto lenen tijdens de installatie?

Ja, we hebben een Nissan Leaf gen 2 of 4, en een e-NV200 (tweezitter) beschikbaar die gebruikt kan worden tijdens de installatie. De huur voor de leenauto bedraagt € 25 per dag. Informeer wel altijd naar de beschikbaarheid.

Hoe lang duurt een installatie?

Veel installaties kunnen in een werkdag worden gedaan - breng je auto voor 10:00 naar ons en we zijn rond 17:00 klaar. Houd echter altijd rekening met het feit dat de werkzaamheden kunnen uiteenlopen, waardoor er 2 dagen nodig zijn. Voor sommige installaties, met name de combinatie van een batterij extender en een drie fase lader, hebben we twee dagen nodig.
Ter info:
(i) Batterijwissels duren 1 tot 3 uur.
(ii) Batterijextender-installaties duren ongeveer 5 tot 6 uur.
(iii) drie fase lader installaties duren ongeveer 4 tot 6 uur.
(iv) Trekhaak-installaties duren ongeveer 2 uur.

Kan ik meekijken of helpen tijdens de installatie?

Nee, vanwege het werken met hoogspanning en andere werkplaatsrisico's is dit niet toegestaan.

Algemeen

Waar vind ik klantervaringen van jullie producten?

Vanwege ethische redenen zetten we geen klantervaringen op onze eigen website en verwijzen we niet naar specifieke klantervaringen. Meerdere klanten hebben klantervaringen geschreven op onafhankelijke websites.

Kan ik een doe het zelf versie kopen, zodat ik het zelf kan installeren?

Nee, dat is niet mogelijk. De expertise en gereedschappen die nodig zijn, evenals het feit dat we teveel ondersteuningsvragen zouden krijgen, hebben ons doen besluiten dat we dit niet aanbieden. Alleen wijzelf en gecertificeerde partners kunnen onze producten installeren.

Hoeveel installaties hebben jullie tot nu toe gedaan?

Meer dan 300 auto's hebben één of meerdere MUXSAN-producten geïnstalleerd gekregen (update Juli 2023).

Ik woon in een ander Europees land, kunnen jullie een product installeren in mijn auto?

Ja, maar de auto moet naar ons toegebracht worden.

Installeren jullie je producten buiten Europa?

Nee, nog niet. We zijn hier mee bezig.

Installeren jullie je producten in de VS of Canada?

Nee. Om juridische redenen is het niet mogelijk om aan de VS of Canada te leveren.

Ik zou graag jullie producten komen bekijken. Kan ik jullie bezoeken?

Ja, stuur ons een e-mail om een afspraak te plannen! Dan kunnen we ervoor zorgen dat het product dat jou interesseert aanwezig is.

Kan mijn batterij vervangen worden? Kan een huurbatterij door een koopbatterij worden vervangen?

Ja! Als je een huurbatterij hebt kun je die laten verwijderen door Nissan. Wij installeren dan een koopbatterij. Het is ook mogelijk om jouw huidige batterij te vervangen door een andere. Bijvoorbeeld als de batterij is versleten of als je een grotere capaciteit wenst.

Hebben jullie een telefoonnummer? Kan ik bellen voor een offerte of vragen?

Nee, we hebben momenteel geen vast telefoonnummer om vragen te beantwoorden. Klanten die bij ons een installatie hebben laten uitvoeren, krijgen van ons een telefoonnummer voor eventuele ondersteuning.

Waar kan ik een klantervaring achterlaten? Kan ik over jullie schrijven?

We hebben geen plek op onze website voor klantervaringen, maar natuurlijk staat het u vrij om elders over ons te schrijven. Het is niet nodig om toestemming te vragen om iets van onze website over te nemen. Wel vragen we je om in het geval van het overnemen van citaten of afbeeldingen de bron te vermelden.

Toekomstige producten

Hebben jullie ook batterijextenders voor andere auto's dan de Nissan Leaf en Nissan e-NV200?

Nog niet. We zijn van plan om producten te introduceren voor oudere elektrische auto's, te beginnen met de Renault Zoe en Mitsubishi Outlander.